+387 33 465 465

Envera Šehovića 42, Sarajevo

Šta je hiperpigmentacija,zašto nastaje i koji su joj najčešći oblici?
Hiperpigmentacija je poremećaj boje kože okarakterisan tamnim područjima na koži, a pojavljuje se zbog prekomjerne proizvodnje melanina u pojedinim dijelovima kože.
Manifestira se u obliku plitkih, tamnih mrlja na koži, svijetlosmeđe do crne boje, različitih veličina i oblika.
Najčešći oblici hiperpigmentacije su sljedeći:
• Staračke mrlje
• Pjege
• Ožiljci od traume ili operacije
• Melazma
Kako vitamin C utiče na kožu?
Vitamin C jedan je od aktivnih sastojaka koji se koriste u dermatologiji zbog svoje višestruke koristi na koži. Ne samo da je jedan od moćnih poznatih antioksidanata, nego također stimuliše metabolizam kože i stvaranje kolagena. Jača imuni sistem i regeneriše ćelije, štiti kožu od vanjskih uticaja, a koristi se i u liječenju inflamatornih stanja kože kao što su akne, psorijaza, postoperativni ožiljci ili strije.
Šta zapravo predstavlja brightening antioxidant program?
Tretman koji daje sjaj koži i poboljšava njen izgled. Daje energiju oštećenoj i/ili dehidriranoj koži, prosvjetljuje i ujednačava ten. Idealan za borbu protiv slobodnih radikala, kao i početni anti-age tretman.
Power-C tretman sadrži visoku koncentraciju aktivnih supstanci (15% vitamina C i 6% ekstrakta nara), masku na bazi Aloe Vere i Bisabolola, zaštitnu energetsku kremu Power C + spf15, što ga čini intenzivnim detox tretmanom i biostimulatorom sinteze kolagena.
Kome se preporučuje ovaj tretman?
Tretman je namijenjen za sve tipove kože, osim izuzetno osjetljivih.